Det meldes i VG.no i dag at den knallharde plasten som innkapsler mange elektronikkvarer er erklært lite ønsketi nettbutikken Amazon. "Panserplast" syns jeg er en grei benevnelse på svineriet - som er umulig å åpne uten å skjære seg - enten på plastkanter, eller på det verktøyet man har tatt i bruk for å åpne den.

Men når resultatet av Amazons initiativ ikke bare er at panserplasten skal vekk, men at den skal erstattes med papp, ja da går det rett vei - både for miljø og forbrukere.

Her går altså storkapital (verdens kanskje største netthandel - som stiller kravene), forbrukerønsker (MYE lettere å åpne), og miljøhensyn opp i en høyere enhet som definitivt lukter forbedring.

Det skulle ikke forundre meg om det kan finnes andre emballasje- og forpakningsvarianter som irriterer nok til at de etterhvert må forsvinne. Hva med elektriske produkter som kommer ferdig med trykte instruksjonsbøker på 25 språk og flere ulike støpsel?

Bobleplast - morsommere plast, om enn ikke nødvendigvis mer miljøvennlig. Klikk for å smelle bobleplast når som helst!!

Bobleplast - en mye morsommere plasttype (om enn kanskje ikke mer miljøvennlig - det vet jeg faktisk ikke noe om). Klikk for å smelle boblene - det blir aldri kjedelig!

Andre emballasjeprodukter som trenger en oppstrammer? Kjør debatt!