Cirkus Arnardo nærmer seg Grenland med stormskritt, og gjester:

PORSGRUNN, v/ Rema 1000 Herøya onsdag 4. juli kl. 18.30.


100 år etter at oldefar og cirkuskonge Arne Arnardo ble født, debuterer tolv år gamle Arne Otto Luigi Folco Arnardo i manesjen til Norges største omreisende cirkus.

Luigi Arnardo_ponnier

Foto:Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo 2012


Med Luigi har dermed fjerde generasjon Arnardo tatt opp arven etter cirkusets grunnlegger.

 

 

Hele 95 medarbeidere vil sørge for stor cirkusstemning når Cirkus Arnardo byr på etnytt og moderne program med forrykende artister i verdensklasse.

I cirkusets 64. sesong byr direktør Arild Arnardo på fart, spenst, styrke og ikke minst spenning. Godt forent med lun og varm humor.

I sin debutsesonger Luigi Arnardo i godt selskap med artister som nyter internasjonal respekt ogaktelse for de artisterier de framfører. Det gjelder også hans far og mor, Areog Paola Arnardo, som nå også er ”artistkolleger”.

Cirkus Arnardossikkerhetsnett er kvalitet og den ekte cirkusstemningen hvor kun det beste er godt nok, i følge cirkusdirektør Arild Arnardo.

-Jeg vil spesielt dra fram våre italienske venner, artistene Elena Busnelli og Giacomo Sterza, alias The Jasters.

TheJasters 2

Foto:Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo 2012

De byr påspektakulær armbrøstskyting og knivkasterakrobatikk på høyeste nivå, noe som har gjort duoen til disiplinens mest etterspurte artister, sier Arild Arnardo.

-Akkurat som Willhelm Tell skyter Giacomo med armbrøst og gjennomborer med sine skarpe piler et eple plassert på sin kones hode. Det er overhode intet rom for feilmarginer og må oppleves.

TheJasters

Foto:Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo 2012

Jeg er lettet hver gang deres opptreden er over, og alle fortsatt lever, sier cirkusdirektøren, imponert over duoen som i løpet av et år forbruker epler tilsvarende et epletre.

En magisk virkelighet

Cirkus er for alle, og interessen vokser stadig.

-Cirkus presenterer en tradisjon som overlever alle trender, og i større grad ser jeg at store og små verdsetter den direkte formen for kommunikasjon, og den umiddelbare kontakten publikum og artister opplever sammen under telthimmelen, sier Arnardo.

Få, om noen tenker på data og den virtuelle verden når familien tar plass rundt en høyst levende cirkusmanesje.

For selv i dag, med sosiale medier i en høyteknologisk tid synes vi likevel å lengte etter mysterier og overraskelser, etter å oppleve det umulige.

Nytt og variert

Årets forestillinger som en spent bue med alt hva det innebærer.

Med nyutviklet luft-akrobatikk får tidligere russiske landslagsturnere publikum til å spenne seg i setene, og effektiv lattermuskelmassasje blir gitt av fire musikalskeklovner med originale instrumenter.

Fra Dianasfargesterke vingespenn gjennom en flyvende ring, går vi til en britisk sentrifugalferd på 16 spinnville rulleskøytehjul.

Diana Boiachin

Foto:Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo 2012

Vi beveger oss fra unge Jessicas praktfulle fotsjonglering med flyvende tepper til råsterke DuoSerjos sjeldne Diamidov-vending på en arm til håndstående.

Og vakkert blir det når publikum blir vitner til et såpeboblekosmos av det helt store, avløst av komisk tallerkenspinning på lange pinner i et muntert kjøkken.

DuoPeris 1

Foto:Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo 2012

Spente lattermuskler og spente nerver. Akkurat slik en kan forvente av en forestilling hos Cirkus Arnardo. Det og alle andre sanser og inntrykk blir servert avartister fra øverste hylle.

Og mange vakre dyr blir å oppleve på nært hold i cirkusets manesje.

Elefant, hest og kameler, pudler og chihuahuaer. Samt ponnier, fremført av nettopp årets debutant, Luigi Arnardo.

Magii 100 år

- Min fardebuterte som artist i 1927, bare femten år gammel. I 1949 etablerte han CirkusArnardo, og i år er det 100 år siden han ble født i Sarpsborg, hvor hans minne blir hedret med blant annet en egen teaterforestilling av Klaus Hagerup.

Han levde for å glede andre. Vårt publikum kan i år være sammen med oss og hedre ham ved å applaudere kveldens artister. Det ville han satt pris på, sier Arild Arnardo.

-På mange måterhar vi brukt 100 år på å forberede årets nye forestilling.

Vinneroppskriftensingredienser er etter hvert blitt viden kjent, men det særegne blandingsforholdet er en familiehemmelighet vi slett ikke vil røpe. Den må du innenfor cirkusteltets vegger for å få et glimt av, sier cirkusdirektør Arild Arnardo.
VÅR MAGI – DIN VIRKELIGHET


Agderposten omtalte det nye showet som "Sprekt, spenstig og sprettent".

Fædrelandsvennens anmelder: "Sylskarpt sirkus"

 

Billettinformasjon:
Billetterkan kjøpes på vår nettside, eller ved å ringe 48 30 44 50.


Billettsalg på cirkusplassen fra kl. 12.00.

Besøk oss gjerne på : http://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/cirkusarnardo