Det var 95 personer tilstede på møte i gymsalen der Tom Hansen, jernbanen

Jon Lønnebakke, industriområde og Morten Næss, boligutbygging informerte.

P5025841

Jernbanen

Det skal bygges totalt 22,3 km jernbane i fra Larvik til Porsgrunn, forberedelser starter i august 2012 og byggestart tidlig 2013, planlagt åpning av strekningen våren 2018

Det blir flere riggområder bla. Ved Skillingsmyr, Nøklegård, Gunnarsrød, ønna og lillegårdsbekken. All anleggstrafikk skal foregå på interne anleggsveier.

Veien mellom lillegårdskrysset og Moheim, forbi turboservice blir stengt for trafikk i en periode vinteren 2013. grunnen er tillaging av tunellåpning. Trafikk går om Nystrandveien – prestealleen eller E-18. Det blir infomøte i fra jernbanen før oppstart i 2013.

 

Industriområde

Nytt industriområde vil ligge nord for ny E-18, Porsgrunn kommune ønsker ett område på 900 dekar Aktuell industri er oljeselskap og logistikk og en forsiktig utbygging.

Mulighetsstudie for området ligger ute på porsgrunn kommune sin hjemmeside

Morten Næss, porsgrunn kommune informerte om at kommunen var veldig interessert i industriområdet og sa at kommunen med tanke på industri og boligutbygging vil oppgradere eller bygge nytt vann og kloakk system.

 

Boligutbygging

Porsgrunn kommune har fått 1 innspill om nytt boligfelt (Se referat styremøte 28/3)

Dette skal inn i kommunedelens arealplan og vil godkjennes i løpet av 2013

 

Det kom et forslag til styret i velet ang. Ekspressbusser og mulighet for av og på stigning i langangen. Styret tar dette videre.

Bruk forslagskassa på butikken til spørsmål og forslag til styret i Langangen vel.

 

Sekretær

P5025842

Morten Næss informerer.