Jan Einar Kjærås fra MENY Larvik sentrum, Rune Hansen fra MENY Fritzøe brygge, Rune Sleveland fra MENY Blinken og Thomas Eriksen fra MENY Stavern fikk overrakt sine Miljøfyrtårn-sertifikater av ordfører Rune Høiseth 15. desember. Det er de fire eneste dagligvarebutikkene i Larvik kommune som har denne godkjenningen, så langt!

Foto og tekst: paaneset.no

Meny Larvik

På bildet over fra venstre: Ordfører Rune Høiseth, kjøpmann Rune Sleveland, kjøpmann Rune Hansen, kjøpmann Thomas Eriksen, kjøpmann Jan Einar Kjærås og Miljøfyrtårn ansvarlig i Larvik kommune Kari. K. Kristoffersen.


Kari K. Kristoffersen har ansvaret for sertifiseringen av Miljøfyrtårn-bedriftene i Larvik kommune. Torsdag 15. november var det klart for at ordfører Rune Høiset kunne høytidelig overrekke de synlige bevisene til 4 stolte kjøpmenn.

De 4 MENY butikkene er så langt også de eneste dagligvarebutikkene, som virkelig har tatt grep for å spare både miljø og lommebøker for seg sjøl og sine kunder, i Vestfold sin sørligste kommune.

Meny

Kari K. Kristoffersen forteller til PåNeset. no at det er er "vinn vinn" situasjon med Miljøfyrtårn-butikker og at kommunen dekker kostnadene med sertifiseringen. -Dette er god økonomi for alle parter, foruten at det også er viktig for miljøet. Vi får mindre søppel, mere kortreist mat, nedprising av varer som nærmer seg utgått dato, pluss, pluss pluss. Og, ikke minst ca. 200 ansatte i dagligvarehandelen som blir opplært og bevisste på økonomi og miljøet vårt forteller hun entusiastisk.

Meny Larvik

Rune Sleveland, Rune Hansen, Thomas Eriksen og Jan Einar Kjærås er samstemte i at det har vært en krevende prosess Kari. K. Kristoffersen har fulgt de 4 igjennom. -Men, det har har ikke vært vanskelig og nå går det stort sett av seg sjøl, forteller de.

 Ordfører Rune Høiseth lurte på hvordan de ansatte blei inkludert i prosessen. Thomas Eriksen fra MENY Stavern kunne fortelle at samtlige ansatte i Miljøfyrtårn butikkene til MENY blei og blir informert via møter og skriv på arbeidsplassene. Om tre år er det re-sertifisering så det er viktig at bedriftene holder seg til det de nå har gått inn på.